maanantai 29. syyskuuta 2014

Melkein elämän keskiössä



Intohimo on asia jonka voimin jaksamme jatkaa harrastuksia vaikeidenkin hetkien yli. Intohimo lienee ainut asia joka selittää sen, miten hullujakin asioita koiraihmiset tekevät harrastustensa eteen. Olipa se sitten Euroopan halki reissaamista koiratapahtuman perässä tai järjetöntä luottokorttilaskua lukuisten eläinlääkärikäyntien jälkeen. Tai ihan vain sitä, miten sitä hymyissä suin luopuu monista asioista, keskittyäkseen koiriin ja koiraharrastukseen.

Intohimoisuus ei ole kuitenkaan asia, joka olisi vuodesta toiseen yhtä vahvana ja yhtä läsnä jokapäiväisessä elämässä. Elämäntilanteet muuttuvat ja uusia kiinnostuksenkohteita tulee ja menee. Välillä aika on vain yksinkertaisesti kortilla, joskus suurimmankin intohimon kohteen haluaa laittaa hetkeksi sivummalle, keskittyäkseen johonkin muuhun. Eläinharrastuksen parissa tämän ääneen myöntäminen lienee kiellettyä, mutta muiden elämäntapojen ja harrastusten parissa tämä on ihan normaalia elämää. Syklejä, kausia, huippuja ja laskuja.


Intohimoinen koiraharrastus ja koirallinen elämäntapa voi myös muodostua pakkopullaksi. Voi olla hyvinkin haastavaa myöntää, ettei tänään kiinnosta. Treenien väliin jättäminen voi tuntua mahdottomalta ja koiramaailman uutisten seuraaminen pakolliselta pahalta. Koirat eivät kuitenkaan välitä siitä, kuinka paljon ylimääräistä me teemme. Koirat eivät välitä, onko keskustelujemme pääasiallisia aiheita koirat vai vaikkapa kauneudenhoito. Koirat eivät murehdi vaikka omistaja ei jaksaisikaan seurata rodun ja harrastuslajien tilannetta eivätkä ne koe huonoa omaatuntoa kun omistaja kieltäytyy luottamustehtävästä yhdistyksessä.

Koiria kiinnostaa se, miten me huolehdimme liikunnasta, aktivoinnista ja hoidosta. Onneksi koiran tarpeiden tyydyttäminen on mahdollista monilla tavoilla, ja sen ansiosta koiran omistamisen voi sovittaa hyvinkin monenlaiseen elämään ja rytmiin onnistuneesti.



Itse olen herännyt syksyn aikana huomaamaan, miten tietyistä asioisat on tullut velvotteita ja rasitteita. Koiraharrastuksen iloa on ollut välillä hyvinkin haastava löytää arjen kiireiden keskellä. Olenkin päättänyt ottaa tietoisesti hieman etäisyyttä koiralliseen maailmaan. Blogi pysyy olemassa, ja jatkan päivittelyä sellaista tahtia kuin hyvältä tuntuu.

Suurin tavoitteeni on kuitenkin keskittyä viettämään mukavaa arkea omien eläimien kanssa.Epäolennaisten (koira-)asioiden spekulointi saa jäädä toistaiseksi. Elämä pyörii samalla tavalla, vaikka en aiokkaan seurata jokaista koiriin liittyvää tapahtumaa ja ilmiötä. Koirat pysyvät tärkeinä, mutta koiraharrastus saa väistää elämäni keskiöstä hiukan. Jokaisen kuuluisi olla itse oman elämänsä keskipiste. Koirat pysyvät lähellä, mutta niiden siirtyminen omalle paikalleni tekee rakkaista asioista suorituksia.



Nauttikaa koiristanne, nauttikaa koiraharrastuksesta.
Pitäkää taukoa jos kaipaatte sitä.
Keskittykää asioihin joista saatte iloa ja energiaa arkeenne.
Unohtakaa turhat suorituspaineet


Kuvat omia arkistojen kätköjä. Pieniä onnellisia hetkiä.

6 kommenttia:

  1. Tämä myös täyttä asiaa :) Ehkä tuun kommentoimaan ens kerralla sitte ku oon eri mieltä sun kaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myöhästyneet kiitokset! Kyllä saa kommenteida vaikka olisikin samaa mieltä. :)

      - Dora

      Poista
  2. Etäisyydenotosta huolimatta linkkasin: http://ihmekoirat.blogspot.fi/2014/10/ihmekoirien-blogivalinnat.html

    Jälleen kerran asiallista ja varsin pätevää pohdintaa. Ilmeisen hedelmällistä myös. :) Musta on jotenkin ihana lukea tällaisia "synninpäästöjä", koska koiramaailma(kin) on niin suorituskeskeinen ja ihannoitu on se, joka voimia säästelemättä repeää joka paikkaan. Joillekin se sopii - kaikille ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos linkityksestä!

      Pieni loma välillä tekee kyllä hyvää. Mielummin pitää suosiolla taukoa ja jatkaa sen jälkeen kun taas hyvältä tuntuu täysillä harrastamista, kuin harrastelee vasemmalla kädellä vastentahtoisesti pidemmän aikaa.

      - Dora

      Poista
  3. Aivan ihania kuvia ja mukavan oloinen blogi sulla :) Jään seuraileen!

    http://vuonna2014.blogspot.fi/

    VastaaPoista